Blogg

Samarbeidet fortsetter i ny innpakning

Nytt år, nye muligheter. Mens 31. desember 2015 markerte avslutningen av Kultur- og naturreises 4-årige prosjektperiode, markerte januar starten på et nytt kapittel i dette spennende samarbeidet mellom Riksantikvaren, Kulturrådet, Kartverket og Riksarkivet. Fra prosjekt til et fastere tverretatlig samarbeid, fra 3 medarbeider til 5, fra Kultur- og naturreise til samordningsgruppe – føler vi oss rustet og giret opp for dette året.

12. januar samlet alle etatene seg hos Riksantikvaren i Oslo for et oppstartsmøte. Arbeidet med utforming av aktivitetsplan for 2016 er i gang. En viktig dato som allerede nå kan markeres i kalenderen er årets #hack4no 28.-29. oktober.

«Nå må dette ut» har Riksantikvar Jørn Holme tydelig uttalt om fagdataene alle partneretatene forvalter – «et rungende ja» sier vi. I 2016 kommer partnerne til å fortsette arbeidet med tilgjengeliggjøring og sammenstilling og data på tvers. Det er fokus på innovasjon og brukerbehov, og å utforske videre hvordan etatene best kan jobbe sammen for å takle felles utfordringer og effektivisere virksomheten.

Mer informasjon kommer. Kontaktpersonene for dette videre samarbeidet er Sarah McSeveny-Åril i Kartverket Sarah.Mcseveny-Aril@kartverket.no, Lars Rogstad i Kulturrådet lars.rogstad@kulturradet.no, Håvard Johansen i Riksarkivet havjoh@arkivverket.no, Vemund Olstad vemund.olstad@ra.no og Sidsel Hindal fra Riksantikvaren sidsel.hindal@ra.no.

Vemund Olstad, Sidsel Hindal, Sarah McSeveny-Åril, Lars Rogstad og Håvard Johansen. Foto: Tove Elise Ihler.

God jul!

Av ,   Ingen tags,   0 Kommentarer
God jul!
Julefreden begynner å senke seg etter et begivenhetsrikt år i Kultur- og naturreise og for arbeidet med åpne data. Vi takker for all innsats fra alle som har bidratt i arbeidet og deltatt på ulike måter i Kultur- og naturreises aktiviteter. Et godt grunnlag er lagt for arbeidet med økt tilgang til åpne kart-, kultur- og miljødata.
Mange biter har falt på plass i førjulstiden med hensyn til det videre samarbeidet mellom Kartverket, Kulturrådet, Riksanktivaren og Riksarkivet, og vi håper at at 2016 blir et viktig skritt fremover i det felles arbeidet.
Vi i prosjektgruppen ønsker dere alle en fredelig og riktig god jul med julebilder og -historier fra samlingene.
​Og i delingens ånd kan vi nevne at snø-pluginen utviklet for denne tjenesten, av Atle Sveen, er allerede tatt i bruk av Der Spiegel. Så få vi også håpe på litt ekte snø rundt i landet hvor julen feires!

 

URIar, autoritetar og andre raritetar
Tusen takk til dere som var med på Kultur- og naturreises avslutningssamling forrige uke på Villa Lilleborg. Det var stas å kunne samle så mange likesinnende digital-kultur entusiaster på et sted. Det har vært litt av en reise med mange nye ideer, opplevelser, nye samarbeidspartnere og ikke minst nye begreper.
Med tanke på det siste punktet kunne vi ikke la være å dele diktet til Anette Walman fra Riksarkivet som har sittet i prosjektets faggruppe. Skrevet og gjennomført i anledning vår avslutning.

Hva er det vi vil på heiane med digital info i sekken?

Det er spennende med så mye som skjer for å formidle digitalt. Nylig var det seminar i Stavanger «På tur i heiane med digital informasjon i sekken».

Videoopptak fra konferansen 13. november – nå tilgjengelig!

En liten gladsak på en grå og glatt onsdag – videoopptak fra vår erfaringskonferanse, Hvor er jeg, hvor vil jeg? – Det digitale landskap er i bevegelse. Hva har vi lært av vår reise og hvor vil vi?, den 13. november er nå lagt ut!

Live strømming av konferansen 13. nov!

Fikk du ikke plass på Kultur- og naturreises erfaringskonferanse? Følg med på fredag fra din pult, godstol eller fra flyplassen.

Vettu hva?

Av ,   Ingen tags,   0 Kommentarer
Vettu hva?

SINTEF IKT (Stiftelsen for industriell og teknisk forskning) i Trondheim inviterer til å delta i en evaluering av en app som forteller deg om kulturarv!

Wikiverksted om 2. verdenskrig tirsdag 13. oktober

Lyst til å skrive om krigshistorie på Wikipedia? Riksarkivet, Riksantikvaren og Wikimedia Norge inviterer til wiki-skriveverksted med 2. verdenskrig som tema.
Påmelding: Klikk «Bli med» på Facebook eller ved å sende e-post til: frelun@arkivverket.no for påmelding!

#nordLOD møte hos Digisam

24. og 25. september samlet over 25 fagfolk fra hele Norden seg på Naturhistoriska riksmuseet i Stockholm for en nordisk workshop om etableringer av autoritetsdata og lenkede åpne data.

Velkommen til Kultur- og naturreises konferanse 13. november – konferansen er nå fulltegnet!

Hvordan kan åpne data bidra til innovasjon? Hva skal til for å utnytte potensialet i egne data og satsninger gjennom tverrfaglig og koordinert samarbeid? Hvilke oppgaver bør vi løse i fellesskap? Og, for å bruke ordene til en av en av de yngste deltagerne på årets #hack4no, hvordan skal vi «snu tankene i hodet» for å kunne møte den digitale fremtiden?Disse er noen av problemstillingene vi vil belyse og diskutere den 13. november på den alle siste konferansen til prosjektet, Kultur- og naturreise.


1 2 3 4 43
Kategorier