Nye kart og demonstratorer

Nye kart og demonstratorer

11 september 2015,   By ,   0 Comments

Over sommeren har Norkart med bistand fra prosjektgruppen jobbet med utviklingen av ulike kartløsninger og det vi har kalt demonstratorer. Hoveddelen av det grunnleggende utviklingsarbeidet er nå ferdig og løsningen er allerede satt opp for mange ulike visninger – se for eksempel visningene av historie og kulturminner langs Flyktningeruta, langs Nidelva i Trondheim og for hele Norge. På knreise.no/demonstratorer kan du se flere eksempler på alt fra kart for ulike områder, langs kjente ruter og ulike tematiske kart. Vi har også latt oss frist til å sette opp en litt mer eksperimentell 3D-visning av den historiske vandreruta over Folgefonna – med kulturminner og historie langs ruta over fjellet.

Turveien over Folgefonna - i 3D

I tillegg finnes det her en aller første versjon av et grensesnitt der du selv kan sette opp ditt eget kart – for et valgt område, et valgt av kartgrunnlag og et utvalg av kilder som du ønsker å ha med. Grensesnitt, tekster og beskrivelser skal vi jobbe mer med, men funksjonaliteten er på plass og vi tror dette kan være en spennende mulighet for mange som ikke er så familære med JavaScript, GitHub og den typen ting.

Og for de som faktisk ønsker å se på hvordan dette er gjort, ønsker å utnytte flere av mulighetene dette rammeverket gir eller ønsker å ta i bruk hele eller deler av koden i egne prosjekt så ligger den som før på GitHub.

Selv om vi allerede har fått satt opp mange løsninger, mange kilder og en løsning med en relativt stor fleksibilitet så er ikke arbeidet ferdig. Utover høsten vil det bli jobbet med justering av både funksjonalitet, grensesnitt og designd i tillegg til testing og feilretting. Det vil også bli jobbet med å få inn nye kilder og med forbedringer for de datasett og kilder som allerede er inne. Til dette arbeidet setter vi stor pris på tilbakemeldinger, spørsmål og kommentarer. Send en epost til havard.johansen@kulturradet.no


Kategorier