Kom og hack! #hack4no påmelding er nå åpnet

Kom og hack! #hack4no påmelding er nå åpnet

26 mars 2015,   By ,   0 Comments

HAck4no2015 bannerPåmeldingen er nå åpnet for #hack4no 5. og 6. juni, årets store hackathon med åpne data.  Hackathonets arrangører, Difi og Kartverket, ønsker programmerere, utviklere, designere, studenter og andre kreative hoder velkommen til to dager på Hønefoss med digitale eksperimenter, konkurranse, inspirasjon og workshops.

En lang rekke etater stiller datasett og kompetanse til rådighet, datasett med alt fra kart til kultur, arter, veger og reiseinformasjon. Vi vil gjerne at åpne, offentlige data skal bli brukt, for eksempel i nye, nyttige tjenester som forenkler hverdagen for mange. Derfor er alt på #hack4no gratis, fra dataene til måltider og transport fra Oslo sentrum og Gardermoen, og det er også mulig å ordne gratis overnatting.

På dette hackathonet kan du også ta med ungene og ungdommen i huset. Parallelt blir det nemlig junior-hack hvor det blant annet skal programmeres i Minecraft.

Påmelding og mer informasjon på www.hack4.no

Husk også før-arrangementet den 15. april, i Difis lokaler i Oslo, med påmeldingsfrist er den 13. april. Målet med før-arrangementet er å gi inspirasjon og ideer som det kan jobbes videre med på hackathonet.

#hack4no 2014

Konseptet #hack4no gikk av stabelen for første gang i februar 2014 i regi av Kultur- og naturreise hos Kulturrådet. Tema for hacket i 2014 (inspirert av prosjekts navn) var kultur og/eller natur, og intensjonen med arrangementet var å sette fokus på verdien av åpne og fritt tilgjengelige data.

#hack4no ble et omfattende møtested hvor mange forskjellige miljøer var representert, alt fra utviklere, kunstner og offentlige virksomheter til reiselivsrepresentanter, studenter og politisk ledelse. Bidragene viser et stort spenn i datakilder (til sammen ble 15 ulike datasett benyttet), og mange ulike typer løsninger (søkeverktøy, visning på kart visualiseringer, quiz, spill, analyser av data mm).

Arrangementet i år inngår i Nordic Open data Week der ulike hackthons og tiltak for åpne data skal finne sted rundt om i de nordiske landene. Hack4no 2015 kommer til å være en flaggskip-begivenhet her i Norge.


Kategorier