Tekniske problemer.. Hjelp! Vi skal brukerteste

Tekniske problemer.. Hjelp! Vi skal brukerteste

22 august 2014,   By ,   0 Comments

IMG_1144.JPG
Første uke med brukertesting er over og selvom vi er veldig fornøyde så har ikke alt gått helt smertefritt.

Vi har hele tiden spøkt litt med at alt som kan gå galt, går galt. Troll i ord?

Krise 1

Dagen før vi begynner å teste begynner KNappen å fuske. Og nå som vi skal i gang med brukertesting. Typisk! Først faller Norvegiana ut. Kulturrådet er raskt på banen og Norvegiana kommer opp igjen. (Dvs på alle telefoner bortsett fra min telefon. Heldigvis hadde jeg lasta ned testruta til dagen etterpå lokalt og innholdet var tilgjengelig.)

Krise 1: avverget før testing startet. (Puh)

Krise 2

Det neste som skjer er at Wikipedia faller ut hos alle. Etter litt får jeg en epost «Og der ser det ut til at det var annonsert – wikilocation er historie…http://bendodson.com/weblog/2014/08/19/retiring-tubeupdates-and-wikilocation/ I praksis betyr vel det at vi med dagens oppsett ikke kommer til å ha Wikipedia-innhold i KNappen på en stund. Og at en må leve med en litt uheldig feilmelding.»

Krise 3

Kartet faller ut  kvelden før. Alle varsellamper bør jo ringe når en arbeider med KNappen dagen før test, men siden jeg hadde hatt litt dårlig dekning og tenkte at det var problemet. Da jeg ikke fikk opp kartet dagen etterpå heller og ingen andre fikk det frem rundt frokosten gikk telefonen raskt til Kartverket.  Oppklarende epost kom straks: «En disk har vært ødelagt (i gar kl2000), og vår åpen cache har blitt påvirket. Vi vil prøve å få tjenestene opp igjen i løpet av de neste 2 timer.» Det skal sies at det var oppe igjen etter ca to timer – akkurat i det vi kom inn fra testinga og testgruppen skulle svare på spørreundersøkelsen.

Lærdom

Direktoratene må bygge stabile tjenester som tar høyde for konstant oppetid og systemene må varsle internt hvis noe skulle oppstå.

Følg med på oppdateringer når du bruker et API!

Neste uke tester vi i Akerselva! Ønsk oss lykke til!


Kategorier